fredag, januar 26, 2007
Vinsmaking
Media sier det e "in" i år å være litt sofistikert, ka enn det betyr. Eg spurte en eg nå tror e sånn sofistikert, og han sa vel at det var en
"akademisktenkende, veltalende, velkledd, patentlig,rakrygget, kverulerende, undrende og filosofisk person med gjennomtenkte og riktige meninger" Puh !!!!! Blei svett eg. Egentlig rake motsetning til meg sjøl tror eg. Viktig i å komme i kontakt med sin sofistikerte side sies det. Må prøve.
Så i min streben på å bli mer sofistikert slengte vi oss med på vinsmaking for å mingle blant disse elegante, nydelige og veltenkende personene.
250 spenn, 4 vingårder, smak så mye du vil = frekt.
Det starta at ein staselig kar fortalte om viner, lagring, druer osv osv crap crap. Prøvde å klare å følge med slik som alle de andre sofistikerte folka gjorde. Men etter 1 min klarte eg ikkje mer. Så mens alle de pene folka spurte om bouqet, fylde, shiraz kontra cabarnet sauv.... savwing...såvvingjå(?) og andre uvesentlige ting, bygde eg heller et stort og fint sandslott med føttene + lekte med en stor tusenbein i vente på smakinga.


1. Tusenbeinet som redda meg fra å dø av kjedsomhet. Ekte kompis
2. Uvant med vin før frokost. Trøtt
Endelig smaking. Dette kan eg. Og med min grundige erfaring med både hjemmelagde og bortelagde viner, vorspiel-, nachspiel og repareringsviner, kjerringviner, hetviner og brenneviner, Marias ripsbærvin og Børres tyrkiskpeppervin + kunnskap om at øl, sprit og vin blir fin, visste eg at det var nå Lars skulle vise seg som vinmestrenes svar på hoppsportens Eddie The Eagle, kongen. Spytting av vin etter å ha smakt, ser eg selvfølgelig på som alkoholmisbruk på høyt nivå, samt en aktivitet som utføres av mannlige frisører og discoløver, så det har ikke eg tid te. Derav utrykket: "En spytt itj i glasset nei".
Selv om min tannskyllegurgling av ein lett og fin Pinotas...Penoti..pinotasje (?) ikkje slo helt an blant de pene herrer, så eg beundringen i øynene deres da eg enkelt klarte å smake på 5 viner på under 10 sek (lett), mot deres sikkert 60 sek på en vin. HAH



1. Rødvin, hvitvin, litt rødere vin og helt blank vin, blir også fin
2. Ingrid får enda en gang kjeft av vinhøvdingen for å stjele vin fra andre
3. Hmmmm. Hva kan det være? Fin boquet og fylde, på grensen til frekk i smaken... E det hvitvin?? Eller kanskje ein rød?
4 gårder med så myyye vin du ville. Gikk som det måtte gå. De sofisktikerte tror eg måtte innrømme nederlaget etter den 2. vingården. Vi knuste de i smaking og de turde hvertfall ikke å mingle blant oss lengre. Har også lært at "Tequilla på heile gjengen + de to blonde bertene der borte" ikkje funker i baren på en vingård.
For spesiellt interesserte så het Vingårdene vi var på (i kronologisk rekkefølge) : Simonsig, Fairview, Berg.. ett eller annet og den siste....nei. Helt blank.

Tilbake fra vingårdene kunne endelig de norske ganer smake de edle, hjemmekoselige dråpene fra velkjent brygg, i motsetning te det gjørmevatnet de staselige herrer kaller eksklusiv vin.
Så slik skjedde det at Lars Erik gjorde oppgjør mot sin beundring av de såkalte sofistikerte, velykka folka og heller levde lykkelig resten av sitt liv som den usofistikerte snørrungen han e.
"akademisktenkende, veltalende, velkledd, patentlig,rakrygget, kverulerende, undrende og filosofisk person med gjennomtenkte og riktige meninger" Puh !!!!! Blei svett eg. Egentlig rake motsetning til meg sjøl tror eg. Viktig i å komme i kontakt med sin sofistikerte side sies det. Må prøve.
Så i min streben på å bli mer sofistikert slengte vi oss med på vinsmaking for å mingle blant disse elegante, nydelige og veltenkende personene.
250 spenn, 4 vingårder, smak så mye du vil = frekt.
Det starta at ein staselig kar fortalte om viner, lagring, druer osv osv crap crap. Prøvde å klare å følge med slik som alle de andre sofistikerte folka gjorde. Men etter 1 min klarte eg ikkje mer. Så mens alle de pene folka spurte om bouqet, fylde, shiraz kontra cabarnet sauv.... savwing...såvvingjå(?) og andre uvesentlige ting, bygde eg heller et stort og fint sandslott med føttene + lekte med en stor tusenbein i vente på smakinga.


1. Tusenbeinet som redda meg fra å dø av kjedsomhet. Ekte kompis
2. Uvant med vin før frokost. Trøtt
Endelig smaking. Dette kan eg. Og med min grundige erfaring med både hjemmelagde og bortelagde viner, vorspiel-, nachspiel og repareringsviner, kjerringviner, hetviner og brenneviner, Marias ripsbærvin og Børres tyrkiskpeppervin + kunnskap om at øl, sprit og vin blir fin, visste eg at det var nå Lars skulle vise seg som vinmestrenes svar på hoppsportens Eddie The Eagle, kongen. Spytting av vin etter å ha smakt, ser eg selvfølgelig på som alkoholmisbruk på høyt nivå, samt en aktivitet som utføres av mannlige frisører og discoløver, så det har ikke eg tid te. Derav utrykket: "En spytt itj i glasset nei".
Selv om min tannskyllegurgling av ein lett og fin Pinotas...Penoti..pinotasje (?) ikkje slo helt an blant de pene herrer, så eg beundringen i øynene deres da eg enkelt klarte å smake på 5 viner på under 10 sek (lett), mot deres sikkert 60 sek på en vin. HAH



1. Rødvin, hvitvin, litt rødere vin og helt blank vin, blir også fin
2. Ingrid får enda en gang kjeft av vinhøvdingen for å stjele vin fra andre
3. Hmmmm. Hva kan det være? Fin boquet og fylde, på grensen til frekk i smaken... E det hvitvin?? Eller kanskje ein rød?
4 gårder med så myyye vin du ville. Gikk som det måtte gå. De sofisktikerte tror eg måtte innrømme nederlaget etter den 2. vingården. Vi knuste de i smaking og de turde hvertfall ikke å mingle blant oss lengre. Har også lært at "Tequilla på heile gjengen + de to blonde bertene der borte" ikkje funker i baren på en vingård.
For spesiellt interesserte så het Vingårdene vi var på (i kronologisk rekkefølge) : Simonsig, Fairview, Berg.. ett eller annet og den siste....nei. Helt blank.

Tilbake fra vingårdene kunne endelig de norske ganer smake de edle, hjemmekoselige dråpene fra velkjent brygg, i motsetning te det gjørmevatnet de staselige herrer kaller eksklusiv vin.
Så slik skjedde det at Lars Erik gjorde oppgjør mot sin beundring av de såkalte sofistikerte, velykka folka og heller levde lykkelig resten av sitt liv som den usofistikerte snørrungen han e.
Comments:
<< Home
Åsmund her.
Ryktes at det nærme seg slutt på åpphåldet i Afrika. Litt trist. For hvilken blogg skal nå lyse opp min A4 dag på jåbb? Va liksåm et høydepunkt å lesa bloggen din. Kollegaer og sjefar samla seg rundt skjermen her kver gang det kom någe nytt. Tog me seg både popkorn og smågodt. Og eg satt i midten og skrøyda at han her e min kompis. Har jo aldri vært så populær. Blir vel arbeidsløuse nå som det snart e slutt.
Ryktes at det nærme seg slutt på åpphåldet i Afrika. Litt trist. For hvilken blogg skal nå lyse opp min A4 dag på jåbb? Va liksåm et høydepunkt å lesa bloggen din. Kollegaer og sjefar samla seg rundt skjermen her kver gang det kom någe nytt. Tog me seg både popkorn og smågodt. Og eg satt i midten og skrøyda at han her e min kompis. Har jo aldri vært så populær. Blir vel arbeidsløuse nå som det snart e slutt.
Me kan jo ikkje har noe av at Aasmund ska ble arbeidslause, kan vi vel?? Kem ska daa spandere oel paa Lars
Saa eg forsette sikkert bloggen eg. Eg e jo arbeidslauduse og maa ha noge aa gjera paa.
Fine
Legg inn en kommentar
Saa eg forsette sikkert bloggen eg. Eg e jo arbeidslauduse og maa ha noge aa gjera paa.
Fine
<< Home